ЈП "СТАН" Ужице, Марије Маге Магазиновић 7
"Сервис" тел. 031/514-476, 031/514-696 Централа: 031/513-259 Тех.служба: 031/513-578
Деж.служба: 064/640-65-08 радним данима до 20h, викендом до 15h
КОНТАКТИРАЈТЕ НАС
 


Ваше мишљење о раду Система обједињене наплате:
Одлично (68%)
Врло добро (5%)
Добро (3%)
Лоше (23%)
Немам мишљење (1%)
   
 
 
УПИТ СТАЊА НА РАЧУНУ
Региструјте се
Шифра корисника
Изаберите годину:
 Почетна    О нама    Систем обједињене наплатe    Рачуни    Информација за кориснике    Новости    Контакт
Новости - Вести пошаљи страну пријатељу штампа
стране
 
  Рециклажно острво на Међају остаје и после акције

Саопштење Зеленог савета града Ужица

Рециклажно острво које је у оквиру акције Дан за планету - три за Ужице било на паркингу Медјај, од понедељка 04. маја ће поново бити постављено на тој локацији

На иницијативу Зеленог савета, Градска управа, ЈП Регионални центар за управљање отпадом Дубоко и ЈКП Биоктош су донели одлуку да се акција промоције примарне селекције настави и у наредном периоду.

Технички услови, постављање контејнера за одлагање селектованог папира, картона, све врсте пластике, пет и стаклене амбалаже су обезбедјени од стране јавних предузећа Биоктош и Дубоко.

Из Зеленог савета апелује да се настави са примарном селекцијом отпада и да се он одлажео у видно обележене контејнере према врсти отпада којој припада.  Дан за планету - три за Ужице

На иницијативу Зеленог савета града Ужица, у складу са потребом да се унапреди процес примарне селекције отпада и обележи 22. април, Дан планете Земље од 22. до 24. априла  реализована је акција пролећног чишћења и прикупљања рециклабилног отпада "Дан за Планету, три за Ужице".

И наше предузеће узело је учешће у акцији. Извршили смо селекцију папирног и електронског отпада и исти одложили на локацији на Међају. 

Очистили смо наш радни простор од непотребног отпада и тиме показали одговорност за животну средину и рационалан однос према отпаду који не мора бити смеће, јер се даљом селекцијом може рециклирати и бити у функцији развоја наше заједнице.
    Свечана седница поводом Дана града

Свечаном седницом у Народном позоришту, Ужице је обележило Дан града и 686 година од првог помињања. Седници су присуствовали, поред представника градског јавног живота и грађана, и министри Владе Републике Србије, Братислав Гашић, Никола Селаковић и Вања Удовичић. Овом приликом, додељена су признања Града заслужним појединцима и организацијама. Поздрављајући присутне, градоначелник Петковић је у свечаној беседи подсетио на неке од резултата остварених у последњих годину дана: "Настављени су радови на изградњи вртића на Пори, спортске хале у Крчагову, реконструисан је Спомен дом на Кадињачи, започета реконструкција дечјег одмаралишта Голија на Златибору. До краја године отпочеће и радови на изградњи нове зграде Привредног и Прекршајног суда, као и реконструкција и доградња Фабрике воде на Церовића брду" рекао Петковић, додавши да су све инвестиције омогућене уз помоћ Владе Србије и дуплим смањењем дуговања града. "Ужице има чврсту подршку Владе Србије, која је помогла да се реши проблем водоснабдевања, а помоћи ће и да се изврши реконструкција Фабрике воде у Ужицу, која треба да почне до краја године", изјавио је министар одбране Братислав Гашић. Гашић је рекао и да је Влада Србије спремна, да и поред пропуста који су у претходном периоду направљени и због којих је изгубјена донација ЕУ од 15,2 милиона евра за изградњу постројења за прераду отпадних вода у Ужицу, да заједно са садашњим руководством нађе ново решење како би се овај пројекат реализовао у најкраћем могућем року. Поводом Дана Ужица градску повељу добили су Импол Севал-Ваљаоница алуминијума из Севојна, књижевник Слободан Радовић и глумац Иван Босиљчић. Плакете су додељене историчару Радивоју Папићу, доктору Горану Пушичићу и основној школи Стари град и Женском центру Ужице. Награде града Ужица припале су студенту Милошу Селаковићу, потпоручнику Горану Савићу, писцу Раденку Костићу и научном и културном раднику Илији Мисаиловићу, док је Награда за хумано дело ове године додељена новинару Милану Ђокићу.